Cele mai utile informații despre aceste proteze membre inferioare

Sunteți victima unui accident nefavorabil, în urma căruia a fost necesar să suferiți o intervenție chirurgicală prin care vi s-a îndepărtat un membru inferior? Doriți să vă recăpătați stilul de viață și activitatea dinaintea accidentului? Cu ajutorul unei proteze membre inferioare aveți posibilitatea. Câte modele de proteze membre inferioare există pe această piață?
Pe piața dispozitivelor medicale există o gamă variată de proteze membre inferioare. Aceste modele pot fi grupate conform nivelului de amputație a piciorului, modului în care pot fi fixate, patologiei cu care se confruntă pacientul, dar și pe baza materialului din care sunt confecționate.
Prima grupă va fi cea bazată pe nivelul de amputație. Aici se formează următoarele categorii: proteze: -proteză parțială de picior, proteză pentru dezarticulația de gleznă; -proteză de gambă; -proteză pentru dezarticulația de genunchi; -proteză de coapsă modulară cu manșon; -proteză de șold; -proteză parțială de bazin.

A doua grupă constă în metoda de fixare. În această grupă putem diferenția pe baza a trei metode de fixare următoarele proteze membre inferioare: -prin centuri; -cu vacuum; -prin piele cu șiret.
Este bine de știut faptul că majoritatea acestor proteze membre inferioare pot fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Pentru a beneficia de această decontare, nu aveți altceva de făcut, decât să depuneți un dosar la această instituție. Pe baza decontării, aceste proteze membre inferioare pot fi schimbate în perioade precizate, doi, trei sau patru ani.

Protezele de gambă și cele de coapsă cu manșon de silicon se pot achiziționa prin intermediul CNAS-ului doar în cazul în care amputația s-a efectuat din cauza problemelor de sănătate cauzate de diabetul zaharat, dar și ca urmare a afecțiunilor neoplazice la 447 nivelul membrului inferior. În aceste cazuri este nevoie și de recomandarea medicului de specialitate, cum ar fi ortoped, chirurg, chirurg vascular, diabetolog.
În cazul în care pacientul este minor, pe baza recomandării medicului de specialitate având nevoie de înlocuirea protezei din motive de creștere, CNAS decontează, de asemenea, această operațiune înainte de termenul de înlocuire.

You may also like...