Miami, orașul unui film de weekend

Citind acum la începutul acestui articol cuvântul „Miami” cu ce l-ați asocia oare înainte dee toate? Care este întâia imagine ce se leagă în mintea dumneavoastră? Să fie oare plajele și palmierii, apele line și vasele de croazieră ce se înnalță în port, lângă iahturile de lux? Să fie oare o sală de baschet umplută până la refuz? Sau poate că, pentru dumneavoastră orașul Miami este irevocabil legat de un clip muzical preferat ori poate de un film asemeni celor de pe Film cafe.

Adevărul este că, fiecare ne-am putea argumenta răspunsul în fel și chip, tocmai pentru că în vastitatea sa urbană forța vitală emanată, orașul Miami poate fi regăsit în oricare din aceste ipostaze. Astăzi în acest articol vă propunem chiar să vedem mai îndeaproape care sunt motivele pentru care lucrurile satu astfel. De ce, dacă pornim televizorul și alegem un post precum Film Cafe vom regăsi în fundal amalgamul inconfuntadabil a acestei stațiuni de pe malurile Atlanticului.

Înainte de toate, trebuie să recunoaștem că un peisaj natural de o varietate încântătoare nu are cum să nu dea bine pe marele ecran, ori chiar pe micul ecran animat de cadrele Film Cafe. După cum spuneam, în Miami regăsim plaje cu nisipul aurit parcă de razele soarelui, dar și parcuri cu vegetație luxuriantă Nu în ultimul rând, Miami este înțesat de capodopere Art Deco Astfel de clădiri pot fi admirate în special în zona South Beach, fiind un simbol al strălucirii și eleganței acestei urbe.

Un alt motiv pentru care Miami este un cadru deosebit de popular pentru producții cinematografice asemeni celor de pe Film Cafe îl reprezintă diversitatea sa culturală. Influențele latino, caraibiene și americane ale orașului se îmbină pentru a crea o identitate culturală distinctivă.

În fine un alt motiv pentru care putem vedea cadre din Miami pe fundalul unor producții de pe Film Cafe îl constituie renumele său urban ca centru interlop. Nenumărate filme și seriale polițiste au fost turnate pe aceste străzi.

You may also like...