Tunisia, o perlă a deșertului

Deșertul Sahara este cea mai întinsă zonă geografică de acest tip de pe întreg globul pământesc, având întâietate între cele mai mari deșerturi din lume. Suprafața sa este egală cu cea a Chinei, reprezentând aproape 10% din arealul total al Terrei. Cei 9.2. milioane de km2 de nsipuri fierbinți și dune traversează nu mai puțin de 12 state de pe continentul african. Nici nu am putea, deci, să ne mirăm că Sahara conduce între cele mai mari deșerturi de pe Terra. Probabil contrar intuiției, există câteva activități specifice pe care cei dornici le pot desfășura pe această impresionantă întindere de nisip aflat în bătaia soarelui. Cele mai populare activități de acest tip sunt drumețiile cu vehicule off-road sau chair taberele.


Cu toate acestea, dacă v-ați propus să vă delectați cu o excursie în această regiune, vă doriți să aveți parte de experiențe diverse, poate chiar să vizitați anumite orașe și să vă relaxați pe una din acele plaje ce oferă un peisaj de-a dreptul idilic. În continuarea acestui articol vă invităm să aflăm mai multe despre una din țările pătrunse de acest renumit deșert care abundă în destinații pe placul celor care au în plan atât să se destindă cu un tur de oraș cât și pe un șezlong pe malul mării. Haideți așadar într-o scurtă excursie pe tărâmurile Tunisiei. Fie că ne referim la ruinele odată glorioasei Cartagina dintr-o suburbie de atăzi a capitalei Tunisiei ori de insula Djerba cu a sa plajă idilică, Tunisia oferă ceva pe gustul oricărui călător, alături de cel mai important dintre cele mai mari deșerturi. Pe lângă toate acestea, Muzeul Național Bardo, oferă un tur al unei istorii de peste 3 milenii în 300 de mozaicuri și o sumedenie de alte artefacte ce aduc antichitatea în fața vizitatorului.


De la cele mai mari deșerturi din lume la țărmurile cu ape cristaline, Indifirent de locația ce o alegeți ca destinație de concediu, nu uitați că o asigurare de călătorie AXA este metoda ideală de aînlătura grija unor scenarii ce vă pot strica relaxarea.

You may also like...